Voorbeeldrecept met Prosciutto: (voor vier personen en in 20 minuten klaar)
Tagliatelle met spinazie, pijnboompitjes, prosciutto en ricotta
Tagliatelle con spinaci, pinoli, prosciutto crudo e ricotta
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op uw verpakking. Roerbak ondertussen de spinazie gedurende 3 minuten in een ruime hapjespan of wok met olijfolie. Bak daarna de pijnboompitjes ongeveer een minuut mee.
Verwarm alvast de (grote) borden.
Vervolgens de pesto en de tagliatelle door de spinazie en pijnboompitjes mengen en even goed warm laten worden.
Schep de pasta op de borden en leg er een opgerold plakje prosciutto ham op. Schep er vervolgens een lepel ricotta op.
Strooi tenslotte wat zeezout en versgemalen peper over de pasta. Eventueel kun je nog een beetje olijfolie toevoegen.
Benodigd:
4 plakjes Prosciutto
400 gram Tagliatelle
3 eetlepers olijfolie classico
1 zak gewassen spinazie van ongeveer 300 gram
3 eetlepels pijnboompitjes
5 eetlepels Pesto
4 eetlepels verse ricotta (Italiaanse "kaas" gemaakt van wei die overblijft na maken gewone kaas)
zwarte peper en zout |